Amandel / Haver Groenten Brood

Haver/Amandel Brood met groenten & kruiden uit eigen tuin.

 

 

Ingrediënten

100 gr havermeel

100 gr amandelmeel

1 theelepel wijnsteenbakpoeder

100 gr geraspte courgette

100 gr geraspte wortel

1 grote (rode) ui (gesnipperd)

1 kleine paksoi (gesneden)

8 cherrytomaatjes (halveren)

2 teentje knoflook (geperst)

Himalaya zout

verse peper

1 theelepel Tijm
1 theelepel Peterselie
1 theelepel Oregano
2 theelepels Bonenkruid
2 theelepels Basilicum
3 theelepels Rozemarijn

4 biologische eieren

1 eetlepel kokosolie

1 eetlepel citroensap

bakvorm

 

 

Werkwijze

Verwarm de oven op 180 C

Meng in een grote kom

  1. havermeel + amandelmeel + wijnsteenbakpoeder
  2. voeg erbij: ui, knoflook, courgette, paksoi, wortel, tomaatjes, knoflook
  3. roer alles door elkaar
  4. klop de eieren goed schuimig
  5. laat de kokosolie smelten
  6. voeg de kokosolie + eieren toe aan t mengsel
  7. voeg t citroensap toe

bekleed de bakvorm met bakpapier

vul de vorm

dek m af met aluminiumfolie

bak t brood 20 minuten in de oven

haal t aluminiumfolie eraf en bak opnieuw 20 minuten

afkoelen

serveer met wat heerlijke notenolie

 

28-7-17

groetjes Annette