Over Mij

 

 

Ik ben creatief, poëtisch, zorgzaam, speels, grappig, hoog gevoelig, een intuïtieve perfectionist, een sensitieve romanticus, een relaxte estheet.

Ik hou van het leven, dansen, huiselijke gezelligheid, spirituele avonturen, wereldse lichtheid, de natuur, harmonie, kleuren, gezondheid, katten, samen zijn met mijn dierbaren.

Mijn naam is Annette Maria Bakx.

Als kind wilde ik altijd al dokter worden, zorgen voor de ander en mensen helpen daar houd ik van. Na uitgeloot te zijn voor de studie medicijnen ben ik gaan studeren aan de Kunstacademie. In 1988 ben ik gaan werken als kunstenares en gastdocente. Ik was onzeker, op zoek naar mijn plek in de wereld.

In januari 1990 werd bij mij borstkanker geconstateerd, ik was toen 27 jaar oud. Een jaar later kreeg ik opnieuw borstkanker nu aan de andere borst. Mijn leven zou nooit meer hetzelfde zijn. Deze periode van ziek zijn en genezing was een bijzonder en waardevol leerproces. Spirituele bewustwording, holistische geneeswijzen en persoonlijke transformaties gaven mij een nieuwe levenswijze,  een andere levensfilosofie. Ik zie de schoonheid van het aardse leven en het feit dat ieder moment van de dag de moeite waard is. Mijn fysieke littekens voelen als medailles en ik ben vrouwelijker dan ooit te voren. Tevens bracht het mij de gave van het orakelen, een geschenk waar ik dankbaar voor ben.

 Vanaf 1995 heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd binnen de alternatieve geneeswijzen. Als coach, therapeut en orakel heb ik veel mensen kunnen helpen tijdens hun helingsproces. Een waardevol en zinvolle taak die ik met veel passie en compassie heb verricht. Wat is er mooier om met zoveel levenservaring en inzicht te mogen werken.

 Nadat ik enkele jaren had gewerkt in de holistische gezondheidszorg ben ik in 1998  moeder geworden van een prachtige dochter. Wij noemde haar Joy Faith Love. Zij is een waarlijk godsgeschenk en elke dag geniet ik van ons samen zijn  

Vanaf 2003 begon wederom een periode van loslaten. Na 21 jaar samenzijn kwam er een einde aan mijn huwelijk. Dit scheidingsproces was zeer intens en voelde wederom als een levensstrijd. Eindelijk kon ik voor mezelf kiezen. Het begin van mijn zoektocht naar onvoorwaardelijk zelf liefde was begonnen. Loslaten en toch altijd verbonden zijn door onze dochter.

Het was ook het begin van de menopauze. Een lange periode waarin ik met name fysiek extreem werd uitgedaagd. Gezondheid is een kostbaar bezit. Het loslaten van de vruchtbare vrouw, het verwelkomen van de wijze vrouw.

 Tevens zijn mijn vader en dierbare vriendinnen gestorven. Als mens heb ik hen laten gaan, als orakel heb ik hen begeleid. Ik voel een diepe dankbaarheid dat ik tijdens het sterven, maar ook na de dood veel voor hen heb kunnen betekenen. Mijn vertrouwen in mezelf en in het goddelijke is sterker dan ooit te voren. Onvoorwaardelijk loslaten en puur vertrouwen.

Het was ook een tijd van ontvangen. Nieuwe intense vriendschappen en ware liefde welke mijn leven verrijkten met vreugde en gezelligheid. 

In 2007 begin ik aan een intensieve spirituele ontdekkingsreis,  samen met Martje en Dennis. Wij worden nog dagelijks uitgenodigd tot spirituele en persoonlijke groei. Dit vergt moed en inzet, maar we komen tot mooie zelf inzichten en ware zingeving. Wat een uniek avontuur.

Sinds 2014 komen mijn passie voor het spirituele en mijn liefde voor het kunstzinnige samen in een unieke beeldtaal. De kunst van het Een zijn. Kunst voor en vanuit het hart en de ziel. De innerlijke behoefte om mensen wezenlijk te helpen en de innerlijke geschenken van het leven te vieren vindt zijn uiting in creatieve bezielde vieringen en de bezielingstherapie Nectar voor de ziel. Al deze levenservaringen en ware geschenken geven mijn wereld kleur. Graag deel ik mijn gave als orakel, healer en kunstenares met u. Ik heb zoveel te geven, ik heb zoveel ontvangen.